Race for the Cure Kosova 2021 e organizuar nga një nxënëse

Race for the Cure Kosova 2021 e organizuar nga një nxënëse e klasës së dytë e shkollës  European School of Kosova në Prishtinë

Race for the Cure Roma 2019

blank

Mbledhja e parë me Think Pink Europe

blank
blank

Think Pink Europe

Me daten 12 Mars ishte aranzhuar video konferenca me Think Pink Europe për të diskutuar për shoqatën tonë ” RENESANSA “.

Në mbledhje ishin të pranishëm znj.Pakize Kiseri, Zerafet Vrmica, Visar Kasembegu, Shehije Rama, Aida Mashkulli, Shefide Azari dhe Blerina Bytyqi.

Think Pink Europe është një organizatë Europiane e cila i mbledh pranë vehtes shumë organizata të tjera nga tërë bota që së bashku të luftojmë kancerin e gjirit duke ndikuar në tërë shoqërinë tonë në ngritjen e vetëdijes për të parandaluar dhe për të zbuluar sa më herët kancerin e gjirit.

Në këtë mbledhje neve na dhanë mundësinë që të bashkohehemi atyre me projektin Race of the Cure Europe 2019.

Antarsimi i RENESANSES në Think Pink Europe

blank
blank

Think Pink Europe family keeps growing! Welcome our newest member: Renesansa!

RENESANSA is a Kosovar breast cancer organisation founded in 2017 in Prizren by survivors, whose aim was to create a structure to support women diagnosed with breast cancer. Facing the lack of information and support, they want to be a key player in the fight against breast cancer in their country, particularly where breast cancer is often stigmatised.
RENESANSA wants to raise awareness on the importance of early detection of breast cancer; support breast cancer patients psychologically and socially to cope with treatment; improve the quality of life during and after treatment; and educate and raise awareness on breast cancer.

Welcome to the Think Pink Europe Family!

Humaniteti i Lum A. Gashit

blank
Ne zyret e RENESANSES u lajmrua nje i ri i quajtur Lum A. Gashi dhe deshira e tij ishte jashtezakonisht mbreselense: shprehu deshiren qe per 5 vite qe i ka rritur floket kishte deshire te dhuroje personave me kancer. Ai erdhi me nenen e tij zonjen Lule dhe me nje gezim te madh i dhuroi floket e tij. Ne kemi pergjegjesine me te madhe qe kete deshire te Lumit dhe nenes si tij ta plotesojme gjer ne fund duke ja dhuruar ndonje personi i cili ka humb floket shkaku i terapive ne lufte me kancerin.
blank